ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

8 Ιουνίου 2013

Λιγότεροι καθηγητές και δάσκαλοι κατά 13.000

Λιγότεροι καθηγητές και δάσκαλοι κατά 13.000
Κατά 13.000 θα μειωθεί φέτος ο αριθμός των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.
Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δε θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.
Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν, όπως αναφέρει το «Έθνος» και αρκετοί μόνιμοι οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το νέο νόμο, όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές να προτιμήσουν να παραιτηθούν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
Από τη νέα χρονιά το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι οι οποίοι δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας.
Επίσης, φέτος θα γίνουν και 900 μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια.
Σήμερα οι καθηγητές είναι 87.000, ενώ τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα «κατέβουν» στις 80.000. Αναδημοσίευση από: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου