ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

11 Ιουνίου 2013

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2013-2014

Εγκύκλιο σχετικά με τον  προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2013-2014, εξέδωσε ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Κώστας Παπαχρήστος, η οποία αναφέρει τα εξής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ):
  Mε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014 κάθε σχολική μονάδα επικεντρώνεται στον καθορισμό των παραγόντων οι οποίοι δρουν αποφασιστικά στην ικανοποιητική επίτευξη των στόχων και σκοπών του εκπαιδευτικού της έργου.
Ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2013-14 αποτελείται από τα εξής βασικά στάδια:
1.    την αποτίμηση των διδακτικών-παιδαγωγικών και διοικητικών-οργανωσιακών ενεργειών όλων των παραγόντων που μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, κάθε σχολικής μονάδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου συνολικά, αλλά και
2.    τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, διαδικασία κατά την οποία το σχολείο, αξιοποιώντας τη γνώση που παράγεται από την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητάς του. Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός αποτελεί βασική διαδικασία κατά την οποία το σχολείο, αξιοποιώντας τη γνώση που έχει παραχθεί από την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου (γενική εκτίμηση της εικόνας του σχολείου και συστηματική διερεύνηση επιλεγμένων τομέων), επιλέγει προτεραιότητες, ιεραρχεί στόχους και σχεδιάζει δράσεις, προκειμένου η υλοποίησή τους να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.
Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, για το ερχόμενο σχολικό έτος 2013-2014, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν έγκαιρα και με ακρίβεια  όλες οι καρτέλες του Συστήματος Καταγραφής Π.Ε. και Δ.Ε. (e-survey), οι οποίες πρέπει να επικαιροποιούνται και σε οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων της Σχολικής Μονάδας, με ευθύνη των Διευθυντών/ Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων Π.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου